Academia Parintilor (Pre)ocupati

o initiativa a Scolii Anastasia Popescu si a Gradinitelor Arc-en-Ciel

Copiii de la „Popa Nan“ au adus daruri bătrânilor

on March 16, 2012

de Gheorghe-Cristian Popa

Articol preluat din Ziarul Lumina de Sambata, 10 Martie 2012.

Un grup de copii de la Parohia “Popa Nan” din Protoieria II Capitală i-au vizitat ieri, 9 martie, pe bătrânii din Aşezământul social “Acoperământul Maicii Domnului” al Parohiei “Precupeţii Vechi”, dăruindu-le mucenici şi alte produse alimentare.

Acţiunea de ieri constituie cea de-a doua etapă a miniproiectului de educaţie social-filantropică “Cine este aproapele meu?”, organizat de parohie în cadrul mai larg al proiectului “Hristos împărtăşit copiilor” şi al Concursului naţional “Copiii învaţă iubirea lui Hristos” lansat de Patriarhia Română. “Acest miniproiect are ca scop ajutorarea celor în nevoi şi conştientizarea copiilor de fapta bună şi de lucrarea ei şi se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala “Anastasia Popescu”, în cadrul a trei etape. O primă etapă a constituit-o un atelier de creaţie, în cadrul căruia copiii au confecţionat mărţişoare. Acestea au fost expuse la biserică şi oferite ulterior credincioşilor, iar comunitatea parohială a făcut donaţii pentru constituirea unui fond destinat acţiunilor social-filantropice ale copiilor. În cea de-a doua etapă, copiii au făcut mucenici, în cadrul unui atelier gastronomic, pe care i-au oferit, împreună cu alimentele cumpărate din fondul strâns în prima etapă, bătrânilor de la Aşezământul “Acoperământul Maicii Domnului” de la Parohia “Precupeţii Vechi”. Aceştia s-au bucurat atât pentru daruri, cât mai ales pentru gestul şi lucrarea copiilor care au venit şi i-au cercetat. A fost o bucurie pentru copii şi pentru bătrâni deopotrivă şi sperăm ca această bucurie să aibă şi un folos duhovnicesc în viaţa lor”, ne-a declarat părintele Alexandru Dumitrescu, parohul Bisericii “Popa Nan”.

Următoarea etapă a miniproiectului se va desfăşura în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, când Şcoala “Anastasia Popescu” serbează “Ziua femeii creştine”. Copiii vor confecţiona, în cadrul altui atelier de creaţie, semne de carte, felicitări şi iconiţe, pe care le vor duce la un club al pensionarilor din sectorul 2, numit “Clubul înţelepţilor”. Alături de daruri, copiii le vor oferi pensionarilor şi un program artistic cu cântări creştine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: