Academia Parintilor (Pre)ocupati

o initiativa a Scolii Anastasia Popescu si a Gradinitelor Arc-en-Ciel

Ziua Educaţiei Nonformale – cea mai lungă zi din an!

on September 27, 2012

 

 

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul pentru Ştiintele Educaţiei, a demarat la începutul acestui an proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L., menit să promoveze educaţia nonformală în România şi să încurajeze actorii din toate cele trei sectoare (business, public şi neguvernamental) în demersurile de a încorpora principiile educaţiei nonformale în domeniile lor de activitate.

În acest sens, între 28-29 septembrie 2012 va avea loc Ziua Educaţiei Nonformale în România – cea mai lungă şi nonformală zi din an!

În cadrul acestei Zile de Educaţie Nonformală vor avea loc evenimente la nivel local în 39 de judeţe din România. Aceste evenimente vor implica folosirea activităţilor şi metodelor de educaţie nonformală în şcoli, licee, grădiniţe, biblioteci, instutiţii de cultură, organizaţii neguvernamentale, companii şi instituţii publice.

Ziua Educaţiei Nonformale 2012 înseamnă peste 190 de activităţi de educaţie nonformală în toată ţara, atât în mediul urban cât şi rural, diverse şi numeroase activităţi şi metode de educaţie nonformală implementate la nivel local, peste 200 de organizaţii şi instituţii care realizează activităţi de educaţie nonformală.

Printe numeroasele evenimente realizate în cadrul Zilei Educaţiei Nonformale, menţionăm ateliere de creativitate, art terapie şi drama terapie, educaţie parentală, origami şi quilling, training-uri de antreprenoriat în economie socială, activităţi cercetăşeşti, momente de teatru de păpuşi, teatru social/forum, coregrafii şi dans, activităţi de consiliere vocaţională pentru tineri, proiecţii de filme educative, meciuri de debate, activităţi de ecologizare, expoziţii foto şi expoziţii photoVoice, vânători de comori (treasure hunt) şi jocuri socio-educative, city race, flashmob, cafenele publice şi cafenele literare.

Tot în cadrul Zilei Educaţiei Nonformale sunt înscrise festivaluri care abordează principiile acestui tip de educaţie – Festival de Teatru la Constanţa, Festivalul Bucuriei de a Şti, Festivalul Egalităţii de Gen, Festivalul ReCreativ.

Pentru că educaţia nonformală este un domeniu accesibil oricui, oricând şi oriunde, invitaţia de a participa la evenimentele din cadrul Zilei Educatiei Nonformale este deschisă tuturor, indiferent de zona în care activează şi este gratuită.

Ziua Educaţiei Nonformale este un eveniment naţional aflat la a doua ediţie şi va fi organizat anual. Scopul evenimentului este să promoveze învăţarea pe tot parcursul vieţii prin metode de educaţie nonformală care pot fi aplicate indiferent de vârstă, educaţie, gen, poziţie socială etc.

Aceste evenimente sunt organizate în cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L., implementat de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile împreună cu partenerii săi, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul de Ştiinte ale Educaţiei, şi finanţat de Comisia Europeană prin Programul Invăţare pe toată Durata Vieţii.

Mai multe informatii despre toate evenimentele Zilei Educaţiei Nonformale:   http://www.nonformalii.ro/evenimente

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: